Hundhalsband

halsbandlotus_shalsb_2012_s Jag är inte säker på att hundar läser bättre med halsband men min symaskin kan brodera hundens namn och mattes eller husses telefonnummer.

Jag gör varje halsband unikt, färg och stil ska passa hund och ägare. Nylonband, svetsade ringar och stoppning är gemensamt för alla. Jag behöver måttet på hundens hals, när man drar åt det och ett mått där hundens huvud är som bredast, i regel runt öronen. Man trär på halsbandet och slipper knäppen som kan gå upp.

halsb_lotus_s2

Efter att ha kopplat och gått på promenad med ett mycket stort antal hundar har jag stött på många dåliga och ibland farliga halsband. Det ska inte kunna öppnas av misstag, hunden ska inte kunna krypa ur det och det ska inte kunna skada hundens hals. Det ska passa hunden och inte göra märken i pälsen.
Jag vill gärna ha mitt telefonnummer på mina egna hundar, som springer med mig lösa, men det är irriterande med skramlande brickor.  Även om hunden är chipmärkt är det lättare med ett telefonnummer om man tar hand om en bortsprungen hund.

  halsband2013_reflex_s
Jag syr egna halsband med svetsade ringar, och starka nylonband. De är av halvstypmodell, man håller fram halsbandet och hunden sticker själv in huvudet – de flesta lär sig snabbt att det är promenad på gång. På bilden har Arcas sitt vanliga leopardband och de små har fått nya reflexband.
halsband2013peg_freja_s

Beställ till din hund, de kostar 250kr oavsett storlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.