Hundpensionat

Eget rum, utan insyn.

Hos oss finns det ett rum inne, med lucka ut och en liggplats.  Här är hunden ifred, den har sin mat och sin liggplats. En gång om året är allt nymålat, sedan blir det lite skavt, vi har många pigga gäster med fyra tassar och många klor.

Ta gärna med hundens egen korg eller en filt hemifrån och kanske något tuggben eller favorit leksak. Det finns plastkorgar, fällar och skålar hos oss.

Soldäck
Uteplats med altan.

Varje hund har en egen rastgård där den kan ligga och koppla av på ett trädäck. Det är en ramp upp och ett litet tak som skyddar för regn och sol. Hundarna kan spana på grannen, kanske skälla lite eller springa fram och tillbaka.

Ibland kan det stå en häst utanför som man kan skälla på ibland springer det en hare förbi.

image

Man får vänta på sin tur, till stora rasthagen. Vi släpper bara ihop hundar från samma familj. De får leka med oss och springa en tur själv, det finns många spännande dofter att upptäcka.

DSC_0147 Efter en stund i hagen är de flesta hundar trötta av alla intryck och vill gå in där maten står framdukad.DSC_0148

Att jaga varandra och ha lite dragkamp med en vän är toppen för en hund. Att bara strosa runt i stora rasthagen och lukta på alla spännande dofter ger mycket att tänka på. Det finns lite leksaker för aktivering och att springa i full fart för att visa upp sig gör hundarna både trötta och glada.

DSC_0128

Det finns luckor med köldridå så det inte blir kallt när vi har öppet. På kvällen stänger vi luckorna.

Det finns värmepump på pensionatet för att hålla en jämn temperatur, det är tjocka stenväggar och alltid svalt på sommaren.

Vi kan gå på promenad med hundarna eller leka med dem i stora rasthagen. De kommer ut på en aktivitet morgon, eftermiddag och en kvällstur. Att ta en runda på markvägen, kanske med en ny vän eller busa runt gillar de flesta. Vi försöker få varje hund att trivas, de får några Frolic, lite leversnittar eller något att tugga på om de behöver lite förströelse.

Det är inte lämpligt att byta foder i samband med ”hotellvistelsen”. En del hundar är finsmakare och matvägrar andra kan få allergier eller magproblem. Ta därför  helst med den mat hunden tycker om och är van vid.

Det kan vara lycka att hitta en god doft att dela med sin kamrat.

Om hunden skulle bli sjuk tar jag kontakt med veterinär, om du vill ha en speciell veterinär som brukar ta hand om din hund behöver jag telefonnumret dit, bäst är om hunden är försäkrad, ta med försäkringsnummer och vilket bolag det gäller.

 Vi vill att varje hund ska trivas. En stor hund med mycket spring i benen kan få en får rasa runt i rasthagen, en äldre jycke kanske bara vill bli kliad lite extra och många vill nog leta efter godsaker.

Vi har tillstånd från Miljö och byggnadsförvaltningen i Sjöbo kommun och uppfyller djurskyddslagens bestämmelser.
Alla hundar ska vara vaccinerade enl SKK:s rekommendationer.

Pensionat:

  • 250kr per dag för en hund.
  • 375kr per dag för två hundar i samma box.
  • 450kr per dag för tre hundar i samma box.

Julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen, påskafton och midsommarafton tar vi dubbel taxa, boka i god tid. Det finns specialpris för långliggare, mer än 3 veckor.

Du kan betala med kort, Swish eller kontant när du hämtar hunden eller i förväg till
bankgironummer 5028-3415, ta med kvittot.

  

Liten eller stor vi försöker göra vistelsen trevlig för hunden.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.