Pia & Jón

Gimlelund är en skånegård belägen mitt i den vackraste delen av Skåne, strax utanför Lövestad. Namnet Gimle syftar på det nya paradiset som enligt nordisk mytologi skapas efter Ragnarök, den stora förstörelsen. Vi har byggt upp vår egen paradislund. Vi delar gärna med oss av en bit.

Vi försöker ta tillvara på den vackra naturen och på de möjligheter landskapet bjuder på.  Här finns slingrande grusvägar genom öppet landskap, vacker bokskog och spännande åsar.

Pia Åhman
Jag  har arbetat som lärare i drygt 25 år, att undervisa och se hur varje barn utvecklas under de tre åren vi delade  är ett fantastiskt yrke. Men när vardagen i skolan blir nödlösningar för att klara de närmsta timmarna är det inte roligt längre. Det var dags att byta sysselsättning.
Jag har alltid haft hundar, katter eller hästar i min närhet och uppskattar deras sällskap. Jag har lätt för att få kontakt med de flesta husdjur och kan avläsa kroppsspråket hos dem. Jag har hittat tillbaka till mitt drömjobb.

Jón Leifsson

Jón arbetar som konstnär i ateljén bredvid hundpensionatet, vi har ett stort galleri med utställning. En del av hans skulpturer och tavlor är på resande fot. Jón har med sina isländska rötter lång erfarenhet av islandshästar och ridning. Jon kan fånga rörelsen och känslan i sina skulpturer, ofta hästar men ibland människor.

Han finns representerad i offentlig utsmyckning på flera platser. Mellan Malmö och Ystad passerar man Nils Holgersson på sin gås.

I utkanten av Sjöbo möts man av en kombinerad  häst – tjur.

Uppe i Härjedalen sitter Greta Garbo i skogen


Våra hundar

Dansk Svensk Gårdshund är vår ras, en personlig liten hund som tycker om att vara med ute om det inte är dåligt väder. Framför brasan eller i soffhörnet trivs de förträffligt om det regnar.

Albin,  vår charmige  smarta  kille  som  kan öppna  dörrar och  vakta  huset. Lille  Ebbe,  den  goaste,   snällaste som  bara  älskar allt och alla.

Ett hundliv är alldeles för kort, Peggy Prick var vår första gårdshund, en envis musdödare som alltid visste bäst. Freja, vår kloka tik som följde med överallt, kom när man kallade på henne, värmde upp sängen och sa ifrån när det kom någon

Arcas, vår schäfer,  var min trogna svarta skugga i 14 år. Ida och Sacha, våra fina golden retrievers, som barnen växter upp med. Rocky, en hönsdödare, omöjlig Jack Russel, de människor han inte gillade kissade han på.

Jag är uppvuxen med riesenschnauzer , vorstehrar, cocker spaniel och labrador.

Innan vi startade hundpensionatet hade vi alltid 2-3 katter på gården men de flyttade hemifrån när det plötsligt dök upp nya hundar hela tiden. Nu får jag klappa katterna på pensionatet istället.

En gårdshund passar för både agility, spår och lydnad, och de följer gärna med på långa promenader. De är duktiga på olika trick, ex fånga rullande köttbulle, spåra korvbit eller söka leversnitt. De har sin självklara plats i knäet, i soffhörnet eller på varmaste platsen i huset. De tar sin uppgift som sällskapshund och familjemedlem på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.